Даян Файнщайн, запомнена като пионер и пионер, докато се изсипват почести след смъртта на сенатора

...
Вашингтон — Потоп от почести се изсипват след смъртта на сенатора
Коментари Харесай

Вашингтон — Потоп от почести се изсипват след смъртта на сенатора Демократ от Калифорния Даян Файнщайн, като колеги в Сената от двете страни на пътеката, депутати в Камарата на представителите и високопоставени правителствени служители възхваляват новаторската кариера на най-дълго управлявалата жена в Сената.

Файнщайн, която беше на 90 години, почина в дома си във Вашингтон, след като преживява вълна от здравословни проблеми, които я накараха да отсъства от Сената за около три месеца по-рано тази година. Тя гласува окончателно в Сената в четвъртък сутринта.

Кой ще бъде заместникът на Даян Файнщайн? Ето правилата на Калифорния за смяна на сенатори

Ето някои от забележителните почести, публикувани след нейната смърт:

написа в X, бивш Twitter.

Хилари Клинтън

" Дълбоко съм натъжена от кончината на Даян Файнщайн“, написа в социалните мрежи бившият държавен секретар Хилари Клинтън. „Тя проправи пътеки за жените в политиката и намери призвание за живота си в обществената служба. Ще ми липсва много като приятел и колега и ще изпратя съболезнованията си на всички, които са я обичали.“

Клинтън и Файнщайн служиха един до друг в Сената в продължение на осем години, докато Клинтън не беше избран да ръководи Държавния департамент.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР